tisdag 5 augusti 2014

Romantisk semesterläsning

Dagens tips på romantisk semesterläsning är de sex första böckerna i Stephanie Laurens Cynster-serie. Och i samband med det kan det vara på sin plats att utfärda en varning – det ångar nämligen om sidorna.

Böckerna handlar om sex jämnåriga bröder och kusiner i den mäktiga och inflytelserika släkten Cynster. De är tongivande i societeten, eftertraktade ungkarlar som med suveränt förakt motstått alla äktenskapsmäklande mödrar och änkenåder och notoriska kjoljägare.

Och de är kända under smeknamn som mer än väl lever upp till deras rykte – Devil, Vane, Scandal, Demon, Gabriel och Lucifer.

Männen i släkten Cynster lever efter en sträng hederskodex och de är väl medvetna om att man inom släkten av hävd gifter sig – rysansvärda tanke – för kärleks skull och inte av något annat skäl.

De tror sig immuna. De tror sig kunna undfly detta rysansvärda öde – och de kommer att försöka göra allt för att göra det.

Men de har inte räknat med att de kommer att börja känna sig rastlösa. Uttråkade. Utleda på societetens krav och förväntningar. Och ödet har annat i beredskap för dem.

Först ut är Devil, släktens huvudman, i Devil’s Bride. Han möter sitt öde i form av den viljestarka och motsträviga Honoria när en ung släkting mördas. Det gäller bara att han överlever länge nog för att finna lyckan med henne.

Därnäst är det Vanes tur i A Rakes Wow. När han söker skydd hos en släkting undan en storm möter han Patience i en blomsterrabatt och dras in i en mystisk stöldhärva där en ung mans framtid står på spel. Hans egen framtid står också på spel - Patience visar sig vara synnerligen svår att övertyga om att han skulle vara en lämplig make för henne.

Därpå är det Devils yngre halvbror Richards tur när han i Scandal's Bride beger sig till Skottland för att utkräva sitt morsarv. Han hade inte riktigt väntat sig att villkoren i testamentet skulle kräva att han gifte sig. Det hade å andra sidan inte hans tilltänkta brud, Catriona, heller.

Richard är känd som Scandal, efter som hans tillblivelse och födelse är kantad av skandaler. 

I A Rogue's Proposal försöker Demon Cynster undfly det öde som drabbat hans bror Vane och kusinerna Devil och Scandal. Framgången för den planen tar tvärt slut när han möter Felicity och dras in i jakten på männen bakom en serie riggade hästkapplöpningar.

Därnäst är det Gabriels tur i A Secret Love. En beslöjad kvinna stämmer möte med honom mitt i natten utanför en kyrka och ber om hans hjälp med en affärs- och bedrägrihärva som hotar att ruinera hennes familj. Gabriel är fascinerad av den okända kvinnan och kan inte motstå att hjälpa henne.

Samtidigt kommer hans barndoms nemesis, Alathea, till stan och som alltid grälar de så stickor och strån ryker.

Lucifer är den sista av kusinerna som ännu undgått äktenskap - och så skall det förbli om han får råda. När All About Love börjar har han till och med flytt stan för att undkomma giftaslystna kvinnor och deras äktenskapsmäklande mödrar. Han har för avsikt att hälsa på en god vän i hans nya hus men kliver rakt in på en mordplats - och blir nedslagen.

Lucifer räddas av Phyllida när han misstas för mördaren och tillsammans försöker de lösa mordet.Sommaren är varm, med värmeböljor och slagna värmerekord på slagna värmerekord. Men en sak är säker - de här böckerna kommer att höja temperaturen ytterligare.
http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/romancetip.html

Tidigare tips på romantisk semesterläsning:
- Romancing the Duke, av Tessa Dare
- The Survivors Club, av Mary Balogh
- Ethan, av Grace Burrowes
- Historisk, svensk romance, av Simona Ahrnstedt
- The Hathaways series, av Lisa Kleypas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar