Äldre recensioner

Sommaren 2014 började jag tipsa om böcker för romantisk semesterläsning i blogginlägg. Att dessa boktips skulle utveckla sig så som de har gjort hade jag den gången inte en tanke på och faktum är att de första inläggen hade just ovan nämnda rubrik, Romantisk semesterläsning.

Jag tror inget av 2014 års inlägge nådde ens i närheten av det slags miniminivå man skulle kräva av en regelrätt recension och många gånger presenterade jag en hel bokserie i ett inlägg. Det är nog över lag bäst att betrakta allt från 2014 som boktips och bokpresentationer.


Under 2015 fortsatte boktipsens och bokpresentionernas steg för steg sin evolutionära utveckling mot någonting som började likna romancerecensioner. I alla fall en tidig variant av romancerecensionerna.

Den evolutionära utveckling fortsatte under 2016 även om formatet kanske vinglade och recensionerna började kännas allt mer otympliga eftersom jag inkluderade min GoodReads recension (på engelska) i den svenska recensionen här på bloggen med inklippt kod.


Under hösten 2016 genomgick romancerecensionerna därför ett nödvändigt stålbad, en formatmässig omstrukturering med vissa förenklingar och vissa finslipningar. Bland annat infördes det tiogradiga betygssystemet.

Formatet har sedan dess kontinuerligt utvecklats och finslipats ytterligare något.


Se böcker som tipsats om / presenterats / recenserats sedan starten:


2019 2018 2017 2016
2015 2014 . .
. . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar