Romance - en definitionsfråga



Ny sida, under uppbyggnad, där jag kommer att ta upp/länka till olika definitioner av vad som är romance, vad den består av och hur det fungerar, vedertagna sanningar och kontraktet mellan författare och läsare.

En dag, när andan faller på, kommer jag att försöka inflika Romance Writers of America (RWA) kriterier för vad som är romance här. Men det är ett mastodontprojekt för en annan dag, ni får nöja er med länken så länge.

Samt en annan matnyttig länk

- Pamela Regis beskrivning av en romance - (på Linas guldkorn)



Enligt Mary Balogh, en välkänd brittisk-kanadensisk romanceförfattare som skriver fullkomligt underbar regency romance och historisk regency romance, borde nedanstående citat få alla som älskar att läsa och/eller skriva kärlekshistorier att sucka belåtet. Jag kan inte annat än instämma.






Vår svenska Romancedrottning Simona Ahrnstedts definition på romance är nog en av de bästa jag sett. Den roligaste, i alla fall. Kort och koncis är den dessutom.


"Slutar det tragiskt är det finlitteratur.
Slutar det lyckligt är det romance."



Jag har gjort min egen tolkning av Simonas definition. Bilderna jag mixat i tolkningen är Auguste Toulmouches "Consolation" och Edmund Blair Leightons "The request".







Andra aspekter

- Do Women and Men Write About Love Differently?










http://elisabetnielsen.blogspot.se/p/blog-page.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar